Foodfotografie

Het doel van foodfotografie is simpel. Het moet mensen motiveren en inspireren het gefotografeerde product te kopen. Hoewel culinaire fotografie heel breed wordt ingezet: tijdschriften, kookboeken, showcards, verpakkingen, enzovoorts, is het primaire doel van een food foto altijd hetzelfde: een visual met zeggingskracht die aandacht trekt en overtuigt!

In vergelijking met andere disciplines binnen de fotografie, vereist het fotograferen van eten een hoge mate van perfectie. Een goed plan vooraf is van essentieel belang. De keuze voor ingrediënten maar ook het bepalen van de props of rekwisieten die het gerecht de juiste context geven zijn daarbij bepalend. Natuurlijk wordt hierbij gekeken naar de toepassing van de foodfotografie. Een opname voor een exclusieve verpakking zal een andere uitstraling hebben dan een culinaire foto voor een publicatie van een supermarktketen. In alle gevallen moet het een aantrekkelijk beeld zijn, dat inspirerend en onderscheidend is. Een productfoto op niveau!

Producten die zich moeten handhaven tussen het enorme aanbod van andere, concurrerende aanbieders kunnen niet zonder onderscheidende food fotografie. De uitdaging voor ons, als culinair fotograaf is: het produceren van onderscheidende food fotografie, zodat afnemers geïnteresseerd raken in het product.

Foodstyling met of zonder de hulp van een foodstylist zorgt ervoor dat het gerecht of het product de juiste kwaliteit heeft. De styling van de set, keuze van serviesgoed, bestek en aanvullende producten is minstens zo belangrijk om de juiste stemming te creëren. Dit kan variëren van een landelijke sfeer tot ‘nouvelle cuisine’ maar ook slechts een eenvoudige packshot. Het doel van de culinair fotograaf moet in alle gevallen zijn: het product of het gerecht promoten!

Soms moet de foodfoto de illusie hebben van een 17e eeuws schilderij, dan weer een mediterrane setting of een lekkere frisse lenteochtend. De kennis van lichtvoering en gedegen vakmanschap om deze sfeer te kunnen oproepen zijn hierbij onontbeerlijk. Geen werk voor beginners dus.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij bespreken graag met u de juiste manier om uw product, uw foodfoto perfect in beeld te brengen. Uiteraard kunnen wij u ook snel van een scherpte offerte voorzien. Via onze contactpagina helpen wij u graag verder. Ook kunt u direct een email sturen naar info@fotoroto.nl of bellen naar +31 6 54 27 66 03. Wij werken voor klanten in heel Nederland, maar ook in Duitsland en de Benelux.